Сили оборони України пішли у наступ та почали повертати свої території – Столтенберг

Сили оборони України пішли у наступ та почали повертати свої території – Столтенберг

Укрінформ
Військова та економічна підтримка, яку Україні надають США, європейські союзники й партнери, дозволяє українцям досягати реальних змін на полі бою та повертати загарбані ворогом землі.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у Вашингтоні під час спільної заяви з державним секретарем США Ентоні Блінкеном, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дякую Сполученим Штатам та президенту Байдену за все, що вони роблять для зміцнення трансатлантичних зв’язків, та за підтримку, яку Сполучені Штати надають Україні. Європейські союзники також роблять свій внесок і надають десятки мільярдів (євро) економічної підтримки Україні. Така допомога від союзників по НАТО і його партнерів змінює ситуацію на полі бою просто зараз», - сказав керівник Альянсу.

Він зауважив, що Сили оборони України пішли у наступ, почали просуватися вперед та повертати свої території.

«Це лише перші дні, але ми всі знаємо: що більше землі українці зможуть звільнити, то сильнішими будуть (їхні позиції) за столом переговорів, і дедалі ймовірніше, що президент Путін зрозуміє, що він ніколи не виграє цю битву, ніколи не переможе у цій агресивній війні на полі бою», - наголосив Столтенберг.

Він зауважив, що союзники продовжують підготовку до саміту НАТО у Вільнюсі, де, як очікується, погодять продовження та нарощування допомоги для України, зміцнюватимуть політику стримування та оборону Альянсу, що включає підвищення зобов’язань зі збільшення оборонних витрат.

Читайте також: Столтенберг привітав інформаційну стриманість України щодо контрнаступу

«Я очікую, що союзники визначать, що 2 відсотки від ВВП мають бути мінімумом, який має інвестуватися в оборону та колективну безпеку. Ми будемо зміцнювати партнерство з країнами Індо-Тихоокеанського регіону та привітаємо Швецію як повноправного члена НАТО - так швидко, як це можливо», - зазначив генеральний секретар НАТО.

Як повідомлялося, 11-12 липня у Вільнюсі відбудеться черговий саміт НАТО, під час якого Україна розраховує отримати чіткий дороговказ щодо просування до набуття повноправного членства в НАТО та отримати гарантії безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-