Росія вчинила понад 900 атак на українські медзаклади — ВООЗ

Росія вчинила понад 900 атак на українські медзаклади — ВООЗ

Укрінформ
За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну скоєно понад 900 атак на медичні установи.

Про це повідомляє CNN, передає Укрінформ.

За даними ВООЗ, в Україні з 25 лютого 2022 року через російські обстріли медзакладів загинуло щонайменше 97 осіб і 126 дістали поранення.

В організації уточнили, що кількість жертв і постраждалих унаслідок атаки, вчиненої на медзаклад у Дніпрі 26 травня, ще не включено у статистику ВООЗ.

«ВООЗ засуджує всі акти насильства проти сфери охорони здоров’я. Ці атаки не тільки вбивають і калічать, а й позбавляють людей терміново необхідної допомоги, ставлять під загрозу постачальників медичних послуг і підривають системи охорони здоров’я», — заявила представниця ВООЗ Маргарет Гарріс.

Вона наголосила, що напади на медичних працівників, пацієнтів, транспорт і медичні заклади є кричущим порушенням міжнародного гуманітарного права і прав людини. «Ми закликаємо до негайного припинення всіх дій, які ставлять під загрозу життя медичних працівників і пацієнтів або перешкоджають наданню основних медичних послуг», — додала вона.

Читайте також: Асамблея ВООЗ засудила атаки росіян на українські лікарні

Як повідомляв Укрінформ, уранці 26 травня російські війська завдали ракетного удару по Дніпру, влучивши у медзаклад, де надають допомогу людям із психічними захворюваннями, та ветеринарну клініку.

На цей час відомо про щонайменше двох загиблих і 31 постраждалого.

Внаслідок ракетної атаки пошкоджень зазнали також навчальні заклади і стадіон.

Фото: Олександр Прокудін, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-