Учасники «Рамштайну» домовилися знайти більше ППО для України – Остін

Учасники «Рамштайну» домовилися знайти більше ППО для України – Остін

Оновлено
Укрінформ
Країни-учасниці Контактної групи з питань оборони України домовилися знайти більше можливостей для забезпечення України додатковими системами ППО.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін під час пресконференції за підсумками засідання «Рамштайн-12», передає кореспондент Укрінформу.

«Зараз одна з найактуальніших потреб України – наземні системи ППО. І ця Контактна група продовжить працювати над тим, щоби допомогти Україні захистити її небо»,- зауважив глава Пентагона.

Він нагадав, що впродовж останніх тижнів Росія лише посилила точкові удари та бомбардування українських міст і цивільної інфраструктури. Тож, за його словами, жорстокість Кремля лише підтверджує необхідність створення в Україні більш потужної наземної архітектури протиповітряної оборони.

Читайте також: США продадуть Україні системи ППО NASAMS на $285 мільйонів

«Тому члени Контактної групи продовжують шукати у своїх запасах (додаткові – ред.) ракети й системи, які вони можуть поставити», - зазначив Остін.

Паралельно Сполучені Штати та інші країни працюють із приватним сектором щодо укладання контрактів для створення нових систем NASAMS та іншого обладнання.

«Я вітаю країни, які знаходять способи задовольнити термінові потреби протиповітряної оборони України. І ми зосередимося на цьому завданні»,- зауважив міністр оборони США.

Читайте також: Країни формату «Рамштайн» виділили Україні $65 мільярдів оборонної підтримки – Остін

Як повідомляв Укрінформ, у четвер відбулося 12-те засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн», яке пройшло у віртуальному режимі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-