Пересічні росіяни підтримують війну і вбивства - Буданов

Пересічні росіяни підтримують війну і вбивства - Буданов

Укрінформ
Дані всіх соціологічних досліджень свідчать, що пересічні громадяни росії підтримують війну проти України та вбивства українців.

Про це керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов сказав в інтерв’ю в рамках спецпроєкту Дмитра Комарова «Рік. За кадром», передає Укрінформ.

«Могутність їхнього режиму багато в чому базується на контролі ЗМІ, на пропаганді. І коли певна кількість експертів каже, що ми воюємо з російським режимом, а народ... Це неправда. Всі соціологічні дослідження, які й ми проводили, і Росія проводить, показують - в різний період ці цифри коливаються, але підтримка війни проти України стандартна — між 73% та 82%. Тобто пересічний громадянин Росії — за цю війну, за знищення, за вбивства. Вони кажуть, що вони не окупанти, що вони визволяють міста, вони в це вірять», - розповів Буданов.

Він зауважив, що у разі зміни влади росіяни казатимуть що їм брехали, а вони, мовляв, нічого не знали.

Читайте також: Росія почала готуватися до війни проти України з 2007 року - Буданов

«Приблизно так воно і буде з часом, і росіяни будуть казати — а ми не знали, нам брехали. Подивіться історію, завжди у них така штука проходить», - сказав очільник ГУР.

За словами Буданова, російські полонені казали йому, що прийшли в Україну захищати людей, і ніхто по цивільних не стріляв.

«Одна була людина, яка чітко свідомо могла пояснити, що він командир підрозділу, розуміє що це не зовсім правильна війна. Але він військовий, була команда - воював, за його словами, добре, і він ні про що не жалкує. Він єдиний з тисяч. Всі інші кажуть: ми не знали, нам сказали, тут фашисти, ми прийшли допомагати людям цивільним, яких тут убивають, ми ні в кого не стріляли», - вказав керівник розвідки.

Читайте також: Після перемоги Україну чекає багаторічний етап реінтеграції територій - Буданов

Він наголосив, що для певних людей справедливою відповідальністю за їхні вчинки може бути тільки фізичне знищення.

Як повідомлялося, на думку Буданова, що більше поразок зазнаватиме Росія, то швидше почнеться процес її видозмінення.

Фото: spiegel.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-