Після перемоги Україну чекає багаторічний етап реінтеграції територій - Буданов

Після перемоги Україну чекає багаторічний етап реінтеграції територій - Буданов

Укрінформ
Після перемоги Україну має пройти багаторічний етап фактичної реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Про це начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов сказав в інтерв’ю спецпроєкту Дмитра Комарова «Рік. За кадром», передає Укрінформ.

"Я перемогою не завершую всі ці події. Я вас трошки здивую, але перемогою все не зупиниться. Нас чекає досить складний етап, він буде, можна сказати, багаторічним, фактичної реінтеграції наших територій. Бо, вибачте, ми зараз отримаємо плюс 3 млн населення, яке дев'ять років жило під російською пропагандою, вони вже з іншим сприйняттям світу. Це не буде так легко як здається", - сказав Кирило Буданов.

Він додав, що якраз день перемоги буде чітко окреслений, а далі буде тривати важка робота і доволі тривалий період.

Читайте також: Уряд відніс до пріоритетних видатки на відновлення роботи ОВА на деокупованих територіях

"По-друге, нам треба буде досить серйозно видозмінювати економіку, передивитися бачення нових альянсів і союзів, які створяться. Буде нова архітектура безпеки у світі. Це не буде стосуватися тільки нас. Це світове питання. Тому роботи буде досить багато", - сказав Буданов.

За його словами, модель держави після перемоги не варто змінювати в регіонах, які тривалий час перебували в окупації, можливо буде необхідна "жорстка рука".

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів схвалив постанову “Про підготовку до дій із стабілізації ситуації на деокупованих територіях Донецької і Луганської областей та їх реінтеграції”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-