Здатність української ППО збивати «Кинджали» стала для Росії несподіванкою - британська розвідка

Здатність української ППО збивати «Кинджали» стала для Росії несподіванкою - британська розвідка

Укрінформ
Здатність ППО України збивати "Кинджали" стала для Росії несподіванкою.

Про це у Tвіттері повідомляє Міністерство оборони Британії з посиланням на розвідку, передає Укрінформ.

"За останній тиждень повітряна битва над російсько-українським кордоном посилилася. Лише 13 травня 2023 року чотири літаки Повітряно-космічних сил (ПКС) Росії (два сучасні бойові літаки та два вертольоти), ймовірно, збиті над Брянською областю, зазнали катастрофи", - йдеться в повідомленні.

Британська розвідка прогнозує "виняткову занепокоєність" у ПКС на тлі підвищеної повітряної загрози над прикордонним регіоном Росії, оскільки ця територія використовується для запусків у війні проти України.

Читайте також: Ніч збитих «Кинджалів» - це для РФ втрата $120 млн плюс знищена репутація

Зазначається, що 3 травня Україна вперше збила балістичну ракету повітряного базування "Кинджал". Згодом Росія надала пріоритет спробам нейтралізувати покращені можливості української протиповітряної оборони, але в процесі цього, ймовірно, втратила ще кілька "Кинджалів".

"Очевидна вразливість "Кинджалів", ймовірно, є несподіванкою для Росії, адже Путін рекламував цю систему як непереможну", - підсумували в розвідці.

Як повідомляв Укрінформ, нічна атака рф на Україну не була унікальною щодо одночасного застосування безпілотників і ракет, але вперше застосовано таку велику кількість «Кинджалів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-