Маніпуляції РФ в інформпросторі спрямовані на створення міфічного образу непереможних - Маляр

Маніпуляції РФ в інформпросторі спрямовані на створення міфічного образу непереможних - Маляр

Укрінформ
Маніпуляції Росії в інформаційному просторі спрямовані на створення міфічного образу непереможності "російської наддержави".

Про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр написала у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Нічна ракетна атака та її наслідки стали лейтмотивом обговорень у проросійських телеграм-каналах. Так, Міноборони РФ вже встигло заявити, що мета атаки досягнута і всі цілі уражені. Російські ТГ-канали активно поширюють інформацію про нібито знищення батареї Patriot однією ракетою «Кинджал». Також є повідомлення, в яких автори пішли ще далі і написали, що додатково знищено ще й 2 одиниці Iris-T», - написала Маляр.

За її словами, такими повідомленнями РФ просуває свій наратив про військову могутність держави.

"Варто відзначити, що незмінним інформаційним тлом наративу про могутність РФ залишається висвітлення ситуації довкола Бахмута та інших міст з активними діями на фронті, де, за повідомленнями авторів з РФ, окупанти постійно начебто демонструють успіхи", - відзначила заступниця міністра оборони.

Маляр зазначила, що поширення таких наративів має певну мету – приховати той факт, що насправді росія боїться українського контрнаступу.

Вона додала, що маніпуляції в інформаційному просторі спрямовані на створення міфічного образу непереможності «російської наддержави» та залякування міжнародної та української спільноти.

Як повідомлялося, близько 03:30 16 травня 2023 року російські війська атакували Україну з північного, південного та східного напрямків 18 ракетами різних типів повітряного, морського та наземного базування. Усі 18 ракет були знищені силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних сил ЗСУ.

Читайте також: Ігнат - про нічну ракетну атаку по Україні: росія вперше застосувала так багато «Кинджалів»

Крім того, у ніч на 16 травня противник атакував ударними дронами типу "Shahed-136/131", проводив повітряну розвідку трьома безпілотниками оперативно-тактичного рівня – "Орлан-10", “SuperCum”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-