Мета рф на початку вторгнення полягала в тому, щоб знищити українську державність - Залужний

Мета рф на початку вторгнення полягала в тому, щоб знищити українську державність - Залужний

Укрінформ
Мета російської армії – убивати українців. Якщо зараз не знищимо ворога, будемо знищені ми.

На цьому Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний наголосив в інтерв’ю спецпроєкту Дмитра Комарова «Рік. За кадром», передає Укрінформ.

Він висловив думку, що стратегічна мета російської федерації на початку вторгнення в Україну полягала в тому, щоб знищити українську державність. «Вони розраховували на те, що зайдуть організованими колонами, люди зустрінуть їх із хлібом та сіллю, – і на цьому Українська держава закінчилась. Але українці почали спротив, українці почали захищатися. Станом на сьогодні вони з російської федерації ідуть сюди, щоб свідомо вбивати українців. Сутність цієї війни полягає в тому, що, якщо зараз ми не знищимо цього ворога, будемо знищені ми, бо вони прийшли свідомо», – зазначив Залужний.

Головнокомандувач ЗСУ підкреслив, що росіяни йдуть убивати українців, попри те, що несуть «шалені» втрати на полі бою в Україні. Залужний наголосив, що це – їхня мета.

Читайте також: Військове керівництво України готувалося до вторгнення рф - Залужний

«Дивно, що це відбувається у 21 столітті, коли розвинена наука, коли ще в пам’яті є діди і баби, які пережили це все під час Другої світової війни… Попри це, вони свідомо йдуть убивати українців», – додав він.

Як повідомлялося, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 12 травня 2023 року ліквідували близько 197 тисяч 670 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-