Маємо частковий успіх, Бахмут здавати не збираємося - Данілов

Маємо частковий успіх, Бахмут здавати не збираємося - Данілов

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що Україна не збирається здавати Бахмут і триматиме його стільки, скільки вважатимуть за необхідне військові.

Про це він сказав у ефірі телемарафону “Єдині новини”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Вчорашня заява нашого генерала Сирського абсолютно відповідає дійсності, ми їх потроху посуваємо. Але майте на увазі, що 41 квадратний кілометр - це площа Бахмуту - саме квадратний кілометр, а не просто 41 кілометр, майте на увазі, що там є з чим працювати, є де працювати, і наші військові відпрацьовують всі ці питання. Маємо успіх частковий, так само військові роблять заяви, тому що від багатьох факторів все це залежить. Ми Бахмут здавати не збираємося і будемо тримати стільки, скільки військові будуть вважати за необхідне для тактичної і стратегічної цілі, які мають наші військове і військово-політичне керівництво нашої країни. Ми працюємо за своїм планом і ні під кого підлаштовуватися не збираємося”, - наголосив Данілов.

Відео: Телемарафон "Єдині Новини"

Також він відреагував на заяви очільника приватної військової компанії "вагнера" євгена пригожина щодо недостатньої кількості боєприпасів.

Читайте також: Загарбники продовжують штурмувати Бахмут та Мар’їнку: ЗСУ відбили 39 атак

“Я хочу нагадати, що він брав на себе зобов’язання захопити Бахмут ще до дня народження путіна. А якщо ми пам’ятаємо, воно відбувалося ще у жовтні минулого року. У них немає спроможності взяти невеликий районний центр”, - сказав Данілов.

За його словами, заяви пригожина про нібито недостачу боєприпасів, та про відсутність допомоги не відповідають дійсності.

“Все це не відповідає дійсності. Вони як продовжували так і продовжують свою роботу по можливості захоплення наших територій, але наші бійці, наші Збройні сили, ті хлопці й дівчата, які боронять в тому числі й Бахмут, не дають їм такої спроможності, тому вони зараз роблять такі речі. Те, що стосується нібито відсутності в них боєприпасів, це не відповідає дійсності. Відбувається внутрішня боротьба на території росії. Ми прогнозували, що вона почнеться і от вона зараз іде. Там будуть з’ясування стосунків, але це буде трошечки згодом”, - сказав Секретар РНБО.

Читайте також: російські війська в районі Бахмута обмежені у здатності захищатися від контратак ЗСУ – ISW

Як повідомлялося, раніше очільник приватної військової компанії "вагнера" євген пригожин заявив, ніби з 10 травня виведе з Бахмута Донецької області своїх найманців. Причиною він назвав відмову міністерства оборони росії надати їм достатню кількість боєприпасів.

У середу командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що українські захисники змогли провести ефективні контратаки на Бахмутському напрямку, у результаті чого окупанти на окремих ділянках відступили на відстань до 2 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-