Військові після повернення з полону можуть проходити лікування за кордоном - Коордштаб

Військові після повернення з полону можуть проходити лікування за кордоном - Коордштаб

Укрінформ
За певних умов лікування та реабілітація військовослужбовця, який повернувся з полону, може відбуватися за кордоном.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Телеграмі Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Представник Коордштабу провів зустріч з родичами полонених і зниклих безвісти артилеристів 55-ї окремої артилерійської бригади “Запорізька Січ”.

Одне з питань стосувалося реабілітації захисників, які повернулися з полону.

“Родичі звернули увагу на те, що після року в полоні фізичний та психологічний стан військовослужбовців значно погіршується, тому вони потребують більше часу для відновлення. За певних умов лікування й реабілітація військовослужбовця, який повернувся з полону, може відбуватися також за кордоном”, - зазначив представник штабу.

Читайте також: Україна повернула з російського полону ще 45 захисників «Азовсталі»

Серед іншого, близькі й родичі полонених оборонців запитували про те, чи використовується надана ними інформація про поранення військовослужбовця.

Представник штабу запевнив, що всі отримані відомості щодо стану здоров’я й поранень фіксуються і відповідним чином опрацьовуються й використовуються. “Слід зазначити, що така інформація надходить з різних джерел, у тому числі й від військовослужбовців, звільнених з полону”, - додав він.

“Зв’язок полонених з родичами, як це передбачено Женевськими конвенціями, налагодити дуже складно, бо росія не виконує взяті на себе зобов’язання, як це передбачено нормами міжнародного гуманітарного права”, - підкреслили у Коордштабі.

Читайте також: Журналістка показала жахливі умови реабілітації бійців на Черкащині – заклад почав прибирання

Як повідомляв Укрінформ, представники Міжнародного комітету Червоного Хреста не мають можливості фіксувати стан здоров’я військовополонених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-