Журналістка показала жахливі умови реабілітації бійців на Черкащині – заклад почав прибирання

Журналістка показала жахливі умови реабілітації бійців на Черкащині – заклад почав прибирання

Відео
Укрінформ
Після відеосюжету журналістки Яніни Соколової про жахливі умови перебування військових на реабілітації в Черкаській області, в напівзруйнованій будівлі почали терміново прибирати гори побутового сміття. 

Про це в коментарі Укрінформу розповіла начальниця районної державної адміністрації Черкаської області Ірина Тернова.

«Зараз в закладі триває генеральне прибирання”, - сказала вона.

За словами Тернової, влада перебуває на зв'язку із закладом і постійно допомагає військовим.

Читайте також: Мер Брюсселя відвідав медзаклад у Києві, де створюють реабілітаційний центр для захисників

Вона також називає сюжет однобоким, хайпом, який покликаний спровокувати емоції глядачів.

"Власник сам запропонував цю локацію. Там не було світла - ми зробили. Прибирання зробили. Опалення нема, але його й не передбачено від самого початку. Робимо і допомагаємо у всьому, що просять військові. Вважаю, що публікація - просто хайп, адже знімали лише ту частину, яка була нежилою з радянських часів. Повністю однобоке висвітлення", - сказала Ірина Тернова.

Вона також наголосила, що в цей приватний заклад постійно заїжджають військові, але така ситуація сталася вперше. Досі ніхто не скаржився.

Напередодні журналістка Яніна Соколова випустила відеосюжет, де показала жахливі умови проживання військових на території Черкаської області: вояки сплять на підлозі, в суцільному бруді й смітті без елементарних умов проживання.

Відео їй надіслали військові третього Луганського прикордонного загону. Вони розповіли, що після тримісячного перебування в Бахмуті їх направили на тримісячну реабілітацію на Черкащину. Деякі з них мають поранення. На відео - будівля в напівзруйнованому стані, обдерті стіни і купи сміття в приміщенні.

За словами військових, які наводить журналістка, нібито після її звернень в заклад терміново привезли розкладачки і почали робити прибирання.

Читайте також: Президент вручив годинники військовим, які перебувають на реабілітації в Нідерландах

Луганський прикордонний загін входить до структури МВС. Соколова звернулася із запитом до міністерства та до коменданта загону. На питання «чому військові на ротації перебувають в нелюдських умовах», він порадив їй зробити запит в пресслужбу, а потім взагалі кинув слухавку.

В пресслужбі Черкаської ОДА також не стали коментувати скандальний відеосюжет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-