Україна отримає від союзників потужні військові пакети, необхідні для контрнаступу – ОП

Україна отримає від союзників потужні військові пакети, необхідні для контрнаступу – ОП

Єдині новини
Укрінформ
Україна отримала підтвердження щодо надання вже або найближчим часом потужних військових пакетів, які нам необхідні для успішного контрнаступу.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” сказав керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми тільки що повернулися, команда Президента повернулася з дуже потужного і дуже успішного візиту до Гельсінкі й до Гааги. В першому місті, я можу сказати, що ми були свідками і безпосередніми учасниками створення нового формату країн, так званих скандинавських країн плюс Україна. І я думаю, що це початок роботи на довгий час цього формату. Він з першої зустрічі показав свою ефективність. І я можу сказати, що сьогодні ми розуміємо, що залишилося небагато зовсім часу до Вільнюського саміту. І тому і Президент, я, вся команда ми працюємо для того, щоб коло країн, які нас підтримують і активно виступають щодо нашого майбутнього членства в Альянсі , а на цьому шляху - надання нам конкретних гарантій безпеки, воно було таким, що дало б нам можливість дійсно отримати це рішення”, - сказав Єрмак, відповідаючи на запитання, як багато країн готові підтримати Україну в питанні членства в НАТО.

Читайте також: Мирний план Зеленського та проєкт резолюції Конгресу США окреслюють перемогу України - експерт

Він наголосив, що “Північна Європа з повною впевненістю у своїх словах сьогодні дуже проукраїнська”.

“Була дуже така плідна і ефективна зустріч з президентом Фінляндії спочатку, з країною, яка ось тільки стала, доєдналася до Альянсу. І це було теж знаково, і знаходиться вона і теж має таке "щастя" - мати такого сусіда, як і ми, на жаль. Тому це був такий дуже потужний сигнал світу, що ми одними із перших приїхали до Фінляндії”, - сказав керівник ОП.

Друга частина зустрічі, за його словами, проводилася у форматі “скандинавські країни плюс Україна”.

Читайте також: Штати приділяють велику увагу передачі Україні засобів ППО – Білий дім

“Була прийнята дуже потужна декларація з абсолютно конкретними меседжами щодо підтримки майбутнього членства в Альянсі, надання Україні гарантій безпеки. Ви знаєте, що в основі документа, який ми сьогодні розглядаємо з партнерами, є напрацювання нашої групи з паном Расмуссеном, і документ Kyiv Security Compact, який, я думаю, ті, хто цікавляться, вони знають про нього, і він сьогодні лежить на столі у всіх світових лідерів. І також ми отримали підтвердження щодо надання вже або найближчим часом потужних військових пакетів, які нам необхідні для успішного контрнаступу, який готує Україна”, - розповів Єрмак.

За його словами, саме тому сьогодні обрано саме такий шлях, і він показав свою ефективність під час роботи по регіональних групах. "І ця робота буде продовжена для того, щоб ми дуже швидко оцю коаліцію підтримки України щодо результатів Вільнюського саміту сформували саме напередодні цієї важливої події”, - резюмував Єрмак.

Читайте також: Єрмак обговорив із послом Японії продовження співпраці

Як повідомлялося, саміт країн НАТО пройде у Вільнюсі 11-12 липня. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запросив Президента України Володимира Зеленського на цей саміт.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-