У ЄС спростували російські фейки про масштабну торгівлю зброєю у зв’язку з війною в Україні

У ЄС спростували російські фейки про масштабну торгівлю зброєю у зв’язку з війною в Україні

Укрінформ
Жодних масштабних випадків незаконного обігу стрілецької зброї у зв'язку з розв’язаною росією війною проти України, не зафіксовано.

Як передає Укрінформу, про це заявила делегація ЄС при міжнародних організаціях у Відні під час засідання робочої групи зі стрілецької зброї Конференції учасників Конвенції ООН проти транснаціональної організованої злочинності.

"Агресивна війна росії проти України збільшила загрозу незаконного обігу стрілецької зброї в ЄС, а також в інші регіони. Євросоюз урахував досвід Західних Балкан і вже співпрацює з Україною, країнами-членами та іншими державами, зокрема, в рамках Європейської мультидисциплінарної платформи протидії кримінальним загрозам (EMPACT), щоб протистояти цій загрозі", - зазначається у заяві.

Також указано, що, починаючи з 2019 року, Євросоюз підтримує зусилля України у боротьбі з незаконним обігом зброї, боєприпасів та вибухових речовин. Крім того, докладаються конкретні зусилля для посилення контролю на зовнішніх кордонах ЄС.

Читайте також: У Єврокомісії спростували російські фейки про «продаж» Україною західного озброєння

"Ми пам'ятаємо про дезінформаційні кампанії, запущені росією щодо цієї загрози. Дозвольте мені підкреслити, що до цього часу не було виявлено широкомасштабного незаконного обігу стрілецької зброї у зв'язку з війною. Ми можемо сказати, що у нас добра і широка співпраця з українським урядом, і ми вдячні йому за те, що він визначив цю загрозу як пріоритетну", - заявили у Євросоюзі.

Як повідомляв Укрінформ, росія активно поширює дезінформацію та фейкові новини про начебто нецільове використання наданої Україні партнерами зброї, щоб зірвати її постачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-