Питання передачі Україні бойових літаків поки не вирішене – прем’єрка Данії

Питання передачі Україні бойових літаків поки не вирішене – прем’єрка Данії

Укрінформ
Рішення про надання Україні літаків західного зразку продовжують обговорювати в колі союзників.

Про це заявила на спільній пресконференції з Президентом України та лідерами країн Північної Європи в Гельсінкі 3 травня прем’єрка Данії Метте Фредеріксен, передає Укрінформ.

«Коли ми говоримо про винищувачі, то це питання, яке ми обговорюємо вже певний час і продовжуємо обговорювати серед союзників. Це важке завдання, важке питання. Дискусія триває. З датської токи зору, ми її ще не завершили», - сказала Фредеріксен.

Вона водночас висловила задоволення тим, що напередодні в парламент Данії було передано пропозицію уряду щодо надання 10-го, «дуже сильного пакету допомоги Україні». Цей пакет, за її словами, є найдорожчим до цього часу, але не назвала точну суму. Пакет включає різноманітну техніку та засоби, яких Україна потребує та про які просила.

«Наша артилерія наразі перебуває на шляху до України», - зауважила прем’єрка та додала, що надалі будуть ще пакети.

Читайте також: Президент Фінляндії пояснив, чому поки не можуть передати Україні винищувачі Hornet

Зустріч у Гельсінки вона назвала чітким сигналом єдності. Це, за її словами, важливо для усіх, адже Україна воює не лише за себе, а за всю Європу, за право кожної країни жити в мирі та не боятися сусідів. Партнери України надають їй усю підтримку, яку можуть, але повинні прискоритися, бо українці потребують цієї підтримки не в майбутньому, а вже зараз.

Президент України Володимир Зеленський подякував усім партнерам за підтримку, за те, що надана військова техніка рятує життя. Він зауважив, що зараз Україна працює над тим, щоби отримати від партнерів бойові літаки «та вже бачить розуміння».

Як повідомлялось, Президент Зеленський у середу відвідав із візитом Фінляндію, де провів переговори з президентом цієї країни, взяв участь у саміті Україна – Північна Європа та провів окремі двосторонні зустрічі з прем'єр-міністрами Данії, Ісландії, Норвегії та Швеції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-