Резніков показав робота-«песика», створеного для розмінування

Резніков показав робота-«песика», створеного для розмінування

Відео
Укрінформ
Українські військові використовують на передовій сучасні креативні технології, у тому числі розроблені в нашій країні.

Відповідне відео оприлюднив у Фейсбуці міністр оборони Олексій Резніков, передає Укрінформ.

«Ми разюче відрізняємось від орків. В першу чергу – бажанням іти у майбутнє... Українці неймовірно талановиті й кожен допомагає війську як може. Сучасні креативні рішення сьогодні народжуються і в гаражах. Власне, як колись було із «бізнес-гігантами» Джобсом, Возняком, Гейтсом», - написав він.

Звісно, зауважив очільник Міноборони, важливими є не тільки бойові завдання. Рятувальні операції, гуманітарне розмінування - це все вбереже життя українців.

«І ми повинні й далі рухатися в цьому напрямку. І наші партнери дуже допомагають в гуманітарній роботі теж. Один з таких прикладів ви бачите на відео - робот, який використовується для гуманітарного розмінування та інших гуммісій. До речі, «песик» окрім іншого, неймовірно грайливий», - відзначив Резніков.

За словами міністра, Україна дійсно просунулася в напрямку передових розробок та безпілотних технологій. Він повідомив, що днями на власні очі бачив, що «витворяють» наші хлопці й дівчата.

Читайте також: Уряд відкриває спецрахунок для гуманітарного розмінування - Шмигаль

«Наші безпілотні «очі» бачать ворога скрізь. Розвідувальні дрони не дають противнику вчиняти раптові дії проти наших воїнів, а ударними дронами керують наші аси. Звісно, важливими є не тільки бойові завдання. Рятувальні операції, гуманітарне розмінування - це все вбереже життя українців. І ми повинні й далі рухатися в цьому напрямку», - наголосив міністр, подякувавши партнерам, які дуже допомагають також у гуманітарній роботі.

Як повідомляв Укрінформ, у межах гуманітарного розмінування сільськогосподарських земель вже обстежено близько 70 тис. гектарів.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-