Виплати 30 тисяч військовим: петиція до Президента набрала необхідну кількість голосів

Виплати 30 тисяч військовим: петиція до Президента набрала необхідну кількість голосів

Укрінформ
Петиція до Президента Володимира Зеленського із закликом скликати позачергове засідання Верховної Ради для розблокування рішення про повернення військовим виплат у розмірі 30 тис. грн набрала необхідні для розгляду 25 тис. підписів.

Про це свідчать дані на сайті глави держави, повідомляє Укрінформ.

"Звертаємось до Президента України Володимира Зеленського з вимогою скликати позачергове засідання парламенту, щоб розблокувати ухвалений законопроєкт (№ 8312), який гарантує повернення доплат для захисників у 30 тисяч гривень", – йдеться у документі.

Петицію було зареєстровано 17 квітня народним депутатом із фракції "Європейська солідарність" Олексієм Гончаренком.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 лютого змінився порядок виплат військовослужбовцям. Так, мінімальний розмір грошового забезпечення було підвищено до 20 100 грн усім військовослужбовцям. 100 тис. грн на місяць, як і раніше, збережені захисникам, які воюють безпосередньо на передовій. Водночас 30 тис. грн, що раніше виплачувалися широкому колу силовиків, тепер виплачуються військовим, які виконують завдання в районах бойових дій, але не беруть безпосередньої участі в боях із противником, пропорційно часу виконання завдань, а також тим, хто перебуває на бойовому чергуванні і бере участь у відбитті повітряних нападів противника, незалежно від району виконання завдання.

Читайте також: Повернення виплат військовим: Марченко застерігає від ухвалення популістських рішень

10 квітня Верховна Рада підтримала повернення виплат у розмірі 30 тис. грн для військовослужбовців, поліцейських та працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій. Законодавча ініціатива донині не підписана Головою ВР та Президентом, оскільки зареєстрований блокуючий проєкт постанови про її відхилення.

Генеральний штаб Збройних сил України, реагуючи на відповідне рішення парламенту, закликав не займатися популізмом, оскільки у ЗСУ має діяти справедлива система виплат, яка не створюватиме передумов для соціальної напруги в бойових підрозділах і з повагою ставитиметься до тих воїнів, які ризикують життям і здоров’ям.

Фото: defensie.nl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-