Тільки абсолютне зло може коїти такий терор проти України - Президент про удар по Умані

Тільки абсолютне зло може коїти такий терор проти України - Президент про удар по Умані

Відео
Укрінформ
Станом на цей час в Умані відомо вже про 23 загиблих, серед них четверо дітей, тільки абсолютне зло може коїти такий терор проти України.

Про це Президент України заявив у вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

Відео: Офіс Президента, Телеграм

“Ракета по Умані, по місту, яке абсолютно мирне, відоме всьому світу тим, що приймало щорічно десятки тисяч паломників-хасидів… Тільки абсолютне зло може коїти такий терор проти України”, - наголосив Зеленський.

Він зазначив, що увесь день тривав розбір завалів в Умані, в місці влучання російської ракети.

“Станом на цей час відомо вже про 23 загиблих, серед них четверо дітей. Мої співчуття рідним і близьким”, - сказав Президент.

Читайте також: Після ракетного удару по Умані 110 осіб отримали психологічну допомогу

Глава держави додав, що усім, хто був врятований, – мешканцям цього будинку, сусідніх будинків, які зачепило вибуховою хвилею, – надається необхідна допомога.

Він подякував всім, хто взяв участь у рятувальній операції та підтримує врятованих людей.

Також Зеленський повідомив, що на Дніпропетровщині внаслідок сьогоднішнього ракетного удару загинули дві українки - мати і донька.

Читайте також: Жінка, яка загинула у Дніпрі з дитиною від ракетної атаки рф, рятувалася від війни в батьків

“Ольга – 1992 рік народження, і Вероніка – 2020 рік народження… Ще й трьох років цій дитині не виповнилось! Вічна пам’ять… Співчуття родині, співчуття близьким…” - сказав Президент.

Крім того, він підкреслив, що сьогодні нашим Повітряним силам вдалося збити більшість російських ракет – 21 із 23. Зеленський запевнив: “якби не це – державі-терористу вдалося б забрати значно більше життів - і це знов доводить, що зупинити терор і врятувати людей можна лише зброєю”.

Читайте також: США про ракетний удар по Україні: Зробимо все, аби притягти росію до відповідальності

“ППО, сучасна авіація, без якої не буває повністю ефективної ППО. Артилерія, бронетехніка. Все, що необхідно, щоб дати безпеку нашим містам, нашим селам як у тилу, так і на передовій. Щоб повернути безпеку і нашим людям, які поки що, на жаль, на окупованій території. Тимчасово. Нікого не можемо залишити під владою російського зла”, - наголосив глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, удосвіта загарбники обстріляли Умань крилатими ракетами. В одній дев'ятиповерхівці повністю зруйновано під'їзд, загалом постраждали 10 будинків.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-