Ознак підготовки наступу росіян під Вугледаром не спостерігається – Сили оборони

Ознак підготовки наступу росіян під Вугледаром не спостерігається – Сили оборони

Єдині новини
Укрінформ
Під Вугледар повертається 155-та бригада морської піхоти росармії, яку виводили на відновлення, однак ознак підготовки наступу ворога в цьому районі зараз не спостерігається.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський.

«В полі зору знову з’явилась 155-та бригада морської піхоти, які нібито пройшли відновлення, але розуміючи військову справу, можна сказати, що нереально відновити бригаду морської піхоти за такий короткий термін. Швидше за все, як то кажуть, «напхали» у підрозділи мобілізованих, які пройшли загальну військову підготовку. Тому що для підготовки морського піхотинця часу потрібно дещо більше, його підготовка займає від 3 місяців до пів року», - розповів речник.

Він наголосив, що ознак підготовки наступу ворога в районі Вугледара зараз не спостерігається.

Читайте також: Загрози повторного наступу росіян із білорусі зараз немає - Буданов

«Поки що, спостерігаючи за ворогом, не можемо сказати, що ворог готується до чергового наступу в цьому районі, не дуже це реально з причини, що все ж таки це рівнинна місцевість і ворогу доведеться атакувати в лоб наші позиції, і вони не готові до цього», - вважає речник.

За його словами, аналогічна ситуація в Авдіївському районі, де ворог атакує не саму Авдіївку, а сусідні Карлівку та Мар'їнку, закріплюється в лісосмугах, не атакуючи в лоб.

Читайте також: У Бахмуті тривають важкі бої на коротких дистанціях - британська розвідка

Як повідомляв Укрінформ, за даними розвідки, росіяни на території України перейшли в позиційну оборону, і єдині місця на фронті, де відбуваються їхні спроби наступу, – це Бахмут, а також спроба охопити з півночі Авдіївку та локальні бойові дії в Мар'їнці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-