Польща розширює виробництво САУ Krab, які передає Україні

Польща розширює виробництво САУ Krab, які передає Україні

Укрінформ
Варшава розширює виробництво 155-мм самохідних артилерійських установок (САУ) Krab, які Польща також передає Україні, шляхом розгортання нової технологічної лінії на оборонному підприємстві Bumar-Labedy в місті Глівіце на півдні РП.

Про це на спільній пресконференції під час відвідання підприємства ОПК Bumar-Labedy заявили прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький і віцепрем’єр-міністр, міністр національної оборони РП Маріуш Блащак, передає власний кореспондент Укрінформу.

"В Bumar-Labedy буде розгорнуто виробництво САУ Krab", – повідомив Моравецький під оплески працівників підприємства.

Він додав, що завдяки цьому на підприємстві працевлаштовуватимуться нові працівники.

Читайте також: У Польщі пропонують створити академію HIMARS

Своєю чергою Блащак повідомив, що крім оборонного підприємства Huta Stalowa Wola у місті Сталева Воля (південний схід РП), САУ Krab відтепер вироблятимуться також і на Bumar-Labedy.

"Як Міністерство оборони ми замовили чергові САУ Krab. Їх замовили також українці, оскільки ця зброя виправдовує себе в руках хоробрих українських військових, ефективно захищає Україну від російської агресії", – наголосив Блащак.

Читайте також: Хаб для ремонту українських Leopard 2 запрацює у Польщі в травні – Блащак

Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Польща передала Україні три батареї (18 одиниць) 155-мм самохідних артилерійських установок Krab. Згодом між Україною і Польщею у червні було підписано угоду про купівлю Києвом ще близько 60 САУ Krab. Вартість угоди – 2,7 млрд злотих (понад 650 млн дол.), Україна стала першим експортним замовником цього типу зброї.

САУ Krab також є на озброєнні ЗС Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-