Генсек НАТО про «Рамштайн»: Україна тепер готова звільнити ще більше окупованих територій

Генсек НАТО про «Рамштайн»: Україна тепер готова звільнити ще більше окупованих територій

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловив упевненість, що Україна готова звільнити більше територій на тлі підготовки до майбутнього контрнаступу проти російських сил.

Про це він заявив журналістам у кулуарах зустрічі на авіабазі "Рамштайн" у Німеччині, передає Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

«Я впевнений, що тепер вони будуть в змозі звільнити ще більше земель», – сказав генсек НАТО.

Він зазначив, що одним з головних питань під час зустрічі був облік «всіх різних можливостей, систем, поставок, які потрібні українцям для того, щоб мати можливість повернути більше земель».

Читайте також: Підсумки «Рамштайну-11»: Abrams, HIMARS, ППО…

Столтенберг зазначив, що Німеччина і США поставили кілька батарей ППО Patriot, які «працюють в Україні». Водночас він відмовився надати інші деталі або точну кількість поставлених систем Patriot.

Генсек НАТО сказав, що поточна мета Альянсу – забезпечити перемогу України над росією, а після завершення війни – щоб Київ мав сили «стримування для запобігання новим атакам».

Читайте також: США підготували для контрнаступу дев'ять українських механізованих бригад

Як повідомляв Укрінформ, 21 квітня на авіабазі ВПС США «Рамштайн» у Німеччині відбулося 11-те засідання Контактної групи з питань оборони України. Під час зустрічі обговорювалися, зокрема, питання протиповітряної оборони, боєприпасів, а також засобів забезпечення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-