У москві заочно заарештували розслідувача Bellingcat Грозєва

У москві заочно заарештували розслідувача Bellingcat Грозєва

Укрінформ
Лефортовський районний суд москви заочно заарештував розслідувача Bellingcat Христо Грозєва у справі про незаконне перетинання російського кордону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Медіазона.

Засідання проходило в закритому режимі. Інтереси Грозєва представляла адвокат Вероніка Полякова. Вона уточнила, що Грозєва заарештовано заочно на два місяці. При цьому захисниця не спромоглася розкрити деталі звинувачення, пославшись на підписку про нерозголошення даних слідства.

Стаття, за якою звинувачують Грозєва, передбачає два роки позбавлення волі. На уточнююче запитання Медіазони адвокат відповіла, що у виняткових випадках Кодекс дозволяє навіть за такими статтями (незаконний перетин російського кордону) призначати найжорсткіший запобіжний захід — арешт. Фабула справи наразі невідома.

Повідомлення про винесене рішення з’явилося також на сайті суду.

Читайте також: У росії засудили опозиціонера Кара-Мурзу до 25 років в'язниці за «військові фейки»

У липні 2022 року фсб звинуватила Грозєва у допомозі українській розвідці, яка, за версією відомства, планувала викрасти російський військовий літак. Сам розслідувач говорив, що разом із командою Bellingcat робив розслідування про спроби фсб та ГУР Міноборони України обдурити один одного.

Наприкінці грудня 2022 року МВС оголосило Грозєва у розшук. За якою статтею стосовно розслідувача порушили кримінальну справу, тоді не уточнювалося.

Як повідомляв Укрінформ, 21 квітня Лефортовський районний суд москви також виніс рішення про заочний арешт начальника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова за звинуваченнями по «терористичних» статтях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-