Україні вдалося налагодити передачу тіл загарбників у росію - допоміг Червоний Хрест

Україні вдалося налагодити передачу тіл загарбників у росію - допоміг Червоний Хрест

Укрінформ
Офіс українського Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісті за особливих обставин налагодив з російською стороною передачу тіл загиблих військових рф. Це дозволяє швидше повертати тіла своїх героїв.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісті за особливих обставин Олег Котенко.

«Ми дійсно через Женеву, через Міжнародний Червоний Хрест налагодили контакт з російською стороною і проводимо передачу тіл. Ми не називаємо це обміном, кажемо - передача тіл, репатріація для того, щоб якомога швидше повернути своїх. Вони також запитують своїх, але я знаю точно, що в рефрижераторах, які знаходяться на території України, у нас набагато більше їхніх загиблих», - повідомив Котенко.

Читайте також: Зниклими безвісти вважають понад 7 тисяч українських військових - Котенко

Він уточнив, що росіяни іноді розшукують тіла своїх військових по прізвищах, тоді Україна за наявності їх просто передає. «Але є формула, за якою ми працюємо», - запевнив Уповноважений.

Читайте також: У Міноборони закликають не повідомляти про смерть військового раніше за офіційне підтвердження

Як повідомляв Укрінформ, в коментарі Reuters Голова цивільно-військового співробітництва України Володимир Лямзін заявив, що Україна готова повертати тіла загиблих російських загарбників, діючи відповідно до норм міжнародного гуманітарного права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-