росія щомісяця втрачає на полі бою майже 150 танків усіх типів - дослідження CSIS

росія щомісяця втрачає на полі бою майже 150 танків усіх типів - дослідження CSIS

Укрінформ
Втрати на полі бою та західні санкції призвели до занепаду російської армії, але москва все ще матиме достатньо вогневої потужності для продовження війни в Україні. Зокрема, щомісяця рф втрачає в Україні до 150 танків.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS), повідомляє CNN.

Зазначається, що рф втратила майже 10 тис. одиниць основної військової техніки – танків, вантажівок, артилерійських установок, безпілотників.

Читайте також: Прикордонники відбили атаку російських штурмовиків у Бахмуті

Водночас зазначається, що росія розконсервовує старі запаси часів “холодної війни”.

Зокрема, москва втратила до 3,5 тис. танків за рік війни, причому близько 500 одиниць модернізованого танка Т-72Б3, вперше поставленого збройним силам рф у 2013 році.

Зараз на полі бою з'являються танки Т-55, введені в експлуатацію в 1948 році.

росія стикається з проблемою виробництва нових танків.

Читайте також: Бахмут для росії вже став однією з найдорожчих операцій – Маляр

Танковий завод «Уралвагонзавод» може виробляти близько 20 танків на місяць. Але росія втрачає в середньому майже 150 танків усіх типів в Україні щомісяця, ідеться у звіті.

Що стосується оптичних систем, то росія покладалася на французький імпорт.

Через санкції вона змушена встановлювати старі, менш досконалі приціли навіть на свої найсучасніші танки, що призводить до втрати точності і дальності стрільби до двох кілометрів.

У випадку з високоякісними кульковими підшипниками, "критично важливими для виробництва будь-якого типу рухомого транспортного засобу", 55% довоєнних поставок до росії надходили з Європи і Північної Америки.

Читайте також: ЗСУ відбили понад 70 атак ворога на чотирьох напрямках

"москва перебуває під тиском необхідності адаптуватися, часто звертаючись до менш надійних і дорожчих постачальників і маршрутів поставок, імпорту нижчої якості або намагаючись відтворювати західні компоненти всередині країни. Це, ймовірно, гальмує темпи і якість російського оборонного виробництва", - ідеться у звіті.

Це саме стосується літаків, дронів, ракет, засобів радіоелектронної боротьби, які потребують сучасних, високотехнологічних деталей, зокрема чіпів.

Водночас автори звіту застерігають, що Україні та її західним партнерам не варто очікувати, що ці проблеми з постачанням швидко зупинять бойові дії.

"Санкції та експортний контроль не є срібною кулею, яка змусить росію припинити війну", - зазначають вони. росія все ще зберігає чисельну перевагу над Україною, оскільки має великі запаси.

Читайте також: У ГУР попереджають: війна прийшла до кожного будинку підданих путіна, безпечних місць немає

За приблизними оцінками, станом на лютий 2023 року загальна кількість літаків у розпорядженні кремля була в 13-15 разів більшою, ніж у Києва. росія має майже в 7-8 разів більше танків і в 4 рази більше бойових броньованих машин, а її військово-морський флот у 12-16 разів більший за український.

Щоб компенсувати російську чисельну перевагу, життєво важливо, аби західні країни продовжували постачати в Україну технологічно передове озброєння, наголошують у CSIS.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-