YouTube дозволяє розміщувати відео, які рекламують пвк «вагнер» - Sunday Times

YouTube дозволяє розміщувати відео, які рекламують пвк «вагнер» - Sunday Times

Укрінформ
Відеоплатформа YouTube дозволяє розміщувати відео, які рекламують приватну військову компанію «вагнер», засновником якої є євген пригожин.

Про це інформує Sunday Times, передає Укрінформ.

Так на платформі та в інших соціальних мережах публікують десятки пропагандистських відеороликів, які прославляють пвк «вагнер» - компанію найманців, яких звинувачують у воєнних злочинах в Україні та в інших країнах.

Читайте також: Рада ЄС запровадила санкції проти пвк «вагнер»

Крім того, за допомогою цих відео збирають гроші на боєприпаси для пвк. Також через них закликають аудиторію вступити до групи найманців, яка була санкціонована кількома західними урядами. Зокрема США визнали її "транснаціональною злочинною організацією", а Велика Британія внесла до санкційного списку її засновника пригожина.

Читайте також: «Вагнерівців» вистачить на два місяці, якщо не змінять тактику - Череватий

Представник YouTube своєю чергою заявив, що відео з таким вмістом заборонено розміщувати на платформі.

"Контент, призначений для вихваляння, просування або допомоги насильницьким екстремістським або злочинним організаціям, заборонений на YouTube. Компанія Google зобов'язується дотримуватися законів США про санкції та впроваджує відповідну політику, попри свої умови надання послуг", - сказав він.

Читайте також: пригожин сподівається отримати вигоду від поразки москви в Україні - ISW

Як раніше повідомляло агентство, найманці пвк "вагнер", що зараз активно воюють на Бахмутському напрямку, у короткостроковій перспективі перестануть бути потужною військовою одиницею росії, а в майбутньому їх чекає доля ІДІЛ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-