пригожин сподівається отримати вигоду від поразки москви в Україні - ISW

пригожин сподівається отримати вигоду від поразки москви в Україні - ISW

Укрінформ
Власник терористичної групи "вагнера" євген пригожин вважає, що контрнаступ ЗСУ буде успішним, у зв'язку з цим він готується скористатися його наслідками.

Як передає Укрінформ, про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) у своєму звіті.

14 квітня пригожин опублікував есе, в якому стверджував, що майбутній контрнаступ України швидше матиме успіх, ніж зазнає поразки.

Він звинуватив навколокремлівські еліти та бюрократію у навмисному саботажі успіхів москви у війні та попередив, що ці "внутрішні вороги" підштовхуватимуть кремль до "серйозних поступок".

пригожин стверджує, що російські військові не можуть припинити бойові дії зараз "попри поточні територіальні здобутки росії", оскільки українська держава трансформувалася, а неокупована Україна зараз політично протистоїть кремлю. пригожин заявив, що росія повинна продовжувати невпинну боротьбу в Україні, хоч якими складними є умови.

Читайте також: росіяни досягли окремих успіхів на Бахмутському напрямку виключно «м'ясними штурмами» - ЗСУ

Як повідомлялося, Рада ЄС офіційно оголосила про рішення застосувати обмежувальні заходи проти російської ПВК «вагнера», яку кремль активно залучає до агресивної війни проти України та для військових операцій за кордоном, зокрема у країнах Африки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-