росія повернула на фронт одного з відсторонених генералів – британська розвідка

росія повернула на фронт одного з відсторонених генералів – британська розвідка

Укрінформ
Бурхлива кар’єра одного з генерал-полковників рф свідчить про сильну напругу в російському генштабі щодо підходу росії до війни проти України.

Про це у Твіттері повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Генерал-полковник Михайло Теплінський, командувач корпусом повітряно-десантних військ росії (вдв), швидше за все, повернувся до головної ролі в Україні. Раніше він був звільнений із театру військових дій у січні 2023 року.

«Теплінський, ймовірно, один із небагатьох російських генералів, яких поважають рядові. Його нещодавня бурхлива кар’єра свідчить про сильну напругу між фракціями в російському генштабі щодо військового підходу росії в Україні», – зазначається у зведенні.

Компетенція Теплінського навряд чи буде обмежуватись підрозділами вдв, проте він, скоріше за все, сприятиме традиційній ролі корпусу як елітної сили.

«Останніми днями вдв (росії – ред.) відновили ключову місію у битві за Бахмут і, ймовірно, розпочали нову інтеграцію з термобаричними ракетними установками ТОС-1А у секторі Кремінна», – повідомляють у британській розвідці.

Читайте також: Прикордонники показали знищення штурмової групи росіян у Бахмуті

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні британська розвідка повідомила, що закон про електронні повістки у рф є частиною підготовки росії до затяжної війни в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-