Медійна публічність полоненого збільшує ризик психологічного впливу росіян - Коордштаб

Медійна публічність полоненого збільшує ризик психологічного впливу росіян - Коордштаб

Укрінформ
Медійна публічність або особлива увага до полоненого збільшують ризик психологічного впливу росіян на нього і затягування процесу обміну.

Як передає Укрінформ, про це Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими повідомляє у Телеграмі.

Як ідеться в повідомленні, у Східному регіональному центрі Координаційного штабу відбулася зустріч з родинами військовополонених і безвісти зниклих воїнів територіальної оборони військової частини А7097 з Полтави.

У зустрічі взяли участь керівник Східного регіонального центру Сергій Чебишев, представники Коордштабу, Міжнародного комітету Червоного Хреста, Національної поліції, Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, Сил територіальної оборони Збройних сил України.

Читайте також: Коордштаб нагадав, куди передавати персональні дані полонених і зниклих безвісти військових

Представники родин цікавилися першочерговістю подання на обмін військовослужбовців окрім вразливих категорій: жінок, поранених, хворих.

За словами Чебишева, реєстри складені у алфавітному порядку і на першочерговість подання на обмін нічого не впливає. Він висловив жаль, що при поверненні з полону вирішальною є позиція ворожої сторони.

За словами представників штабу, звернення напряму до так званих “омбудсменів” росії та невизнаних утворень на захоплених росіянами територіях України, а також інших органів влади російської федерації дають можливість ворогу використовувати полоненого у своїх цілях, проводити ІПСО. У випадку особливої уваги до окремого полоненого ризик психологічного впливу ворога на нього значно збільшується, а видачу таких полонених умисно затягують.

Також учасники зустрічі обговорили питання звернень до міжнародних організацій, “вироків”, винесених судами рф проти українських військовополонених, збору інформації про місця перебування бранців Кремля.

Читайте також: Лубінець: російських полонених утримують відповідно до Женевської конвенції

Особлива увага була приділена шкідливості медійної публічності для полоненого. Розповсюдження персональних даних та відомостей про особу воїна в полоні може мати негативні наслідки для його долі, ідеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у Коордштабі заявляють, що для роботи над обмінами полоненими з росією використовується вся наявна інформація, отримана з різних джерел.

Фото: PAP/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-