ЗСУ за день відбили понад 40 російських атак

ЗСУ за день відбили понад 40 російських атак

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили понад 40 ворожих атак на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, де росіяни продовжують зосереджувати зусилля для ведення наступальних дій.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 п'ятниці, 7 квітня.

Авіація Сил оборони за добу здійснила дев'ять ударів по районах зосередження російської армії. Підрозділи українських ракетних військ й артилерії зі свого боку знищили склад боєприпасів ворога.

російські загарбники протягом доби здійснили два ракетні та 14 авіаційних ударів, а також понад 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони та цивільній інфраструктурі населених пунктів.

У Генштабі застерігають: імовірність здійснення росіянами ракетних й авіаційних ударів залишається високою по всій території України.

Читайте також: На Куп’янському напрямку нацгвардійці збили два дрони-камікадзе росіян

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка, за даними ЗСУ, суттєвих змін не зазнала, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені. У прикордонних районах Курської області загарбники продовжують інженерне обладнання місцевості.

Від ворожих обстрілів потерпали Леонівка й Грем’яч Чернігівської області, Нововасилівка та Заруцьке Сумської області, а також Гур’їв Козачок, Верхня Писарівка, Графське, Караїчне, Амбарне і Бологівка на Харківської області.

На Куп’янському напрямку російських обстрілів зазнали Тополі, Фиголівка, Дворічна, Западне, Крохмальне, Гусинка й Кіндрашівка Харківської області та Новоселівське Луганської області.

На Лиманському напрямку росіяни вели безуспішні наступальні дії в районі Серебрянського лісництва й Верхньокам’янського. Артилерійських ударі російської армії вкотре зазнали Макіївка, Невське, Діброва, Кузьмине й Білогорівка Луганської області, а також Спірне й Берестове Донецької області.

На Бахмутському напрямку війська рф продовжують вести наступальні дії, намагаючись узяти під повний контроль місто Бахмут, бойові дії тривають. Протягом доби загарбники вели безуспішні наступальні дії в районах Богданівки й Іванівського. Підрозділами Сил оборони на зазначеній ділянці відбиті близько 14 атак ворога.

Від ударів російської армії постраждали Васюківка, Міньківка, Бахмут, Богданівка, Іванівське, Курдюмівка, Біла Гора, Новодмитрівка, Дружба та Диліївка Донецької області.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках росіяни вели безуспішні наступальні дії в районах Новокалинового, Сєверного, Первомайського, Мар’їнки та Побєди.

"Найзапекліші бої на зазначеній ділянці фронту тривають за Мар’їнку, де було відбито понад 10 ворожих атак. В той же час, ворожих обстрілів зазнали Новобахмутівка, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Карлівка, Георгіївка, Мар’їнка та Побєда Донецької області", — зазначили в Генштабі.

На Шахтарському напрямку наступальних дій протягом доби російські війська не проводили. Від ворожих обстрілів потерпали Вугледар, Керменчик, Новомайорське, Золота Нива, Шахтарське й Велика Новосілка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках загарбники продовжують нарощувати у фортифікаційному відношенні оборонні рубежі та позиції, а також обстрілювати населені пункти.

Читайте також: ЗСУ знищили вже 177 110 російських загарбників

Ворог завдавав ударів по Времівці Донецької області, Затишшю, Гуляйполю, Гуляйпольському, Білогір'ю й Кам'янському Запорізької області, а також по Херсону, Гаврилівці, Бериславу, Веселому, Антонівці, Береговому й Велетенському Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, у районі міста Мар'їнка Донецької області Сили оборони знищили черговий Су-25 росіян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-