На Куп’янському напрямку нацгвардійці збили два дрони-камікадзе росіян

На Куп’янському напрямку нацгвардійці збили два дрони-камікадзе росіян

Фото
Укрінформ
На Куп’янському напрямку аеророзвідники Національної гвардії України збили два ворожі дрони-камікадзе зі стрілецької зброї.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Нацгвардія.

Під час артилерійського обстрілу на Куп’янському напрямку російська армія застосовує саморобні дрони-камікадзе по позиціях аеророзвідки Національної гвардії України.

"До саморобних або китайських не прошитих квадрокоптерів прикріпляється труба або пластикова пляшка, в якій замішано приблизно 300 грамів пластиду з металевими дрібними вражаючими елементами з дистанційним підривачем", - зазначили у Нацгвардії.

До позицій аеророзвідників дрони не змогли дістатися. Два саморобні квадрокоптери гвардійці збили зі стрілецької зброї. Через влучний постріл кабель підривача був перебитий у повітрі.

Читайте також: На Сватівському напрямку аеророзвідка прикордонників знищила склад та ванатжівку ворога

"Такі дрони є небезпечними. Якщо не знешкодити кабелі, то при зіткненні з будь-яким об’єктом станеться вибух. Потужність такого снаряда можна прирівняти до гранати", - зауважили у Нацгвардії.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу, станом на 7 квітня Збройні сили України знищили 2291 ворожий безпілотник оперативно-тактичного рівня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-