ГУР про витік «документів щодо контрнаступу» : росія проводить свої спецоперації у фотошопі

ГУР про витік «документів щодо контрнаступу» : росія проводить свої спецоперації у фотошопі

Єдині новини
Укрінформ
Україна повинна дочекатися результатів розслідування Пентагону щодо начебто витоку секретних документів про контрнаступ в Україні, однак варто пам’ятати, що останні десятиліття найбільш успішні спецоперації російських спецслужб проходять у фотошопі.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, коментуючи питання начебто витоку інформації про контрнаступ України.

«Оскільки є інформація, що Пентагон проводить розслідування, то ми повинні від Пентагону почути інформацію про це розслідування. Дуже важливо пам’ятати, що останні десятиліття найбільш успішні спецоперації російських спецслужб проходять, власне, у фотошопі. Із попереднього аналізу цих матеріалів ми бачимо там викривлені цифри по втратах з обох сторін, бачимо частину інформації, явно зібраної з відкритих джерел. Якщо говорити про потреби української армії, то це ... багато і змістовно обговорювалось на всіх рівнях, зокрема офіційними особами. Ні для кого не секрет, що Україна ставила і ставить питання і про авіацію, і про танки, про боєприпаси і багато інших речей, які нам потрібні для швидшого звільнення окупованих територій, для збереження життів українських військових і мирного населення», - зазначив Юсов.

Читайте також: ГУР анонсує росіянам «багато цікавого» у повітрі, на землі й воді

Він наголосив, що українському суспільству точно не варто хвилюватися з приводу цієї ситуації. «Контрнаступ буде, і головні плани справді ворог побачить і відчує на собі на полі бою», - запевнив представник розвідки.

Юсов нагадав, що рішення про контрнаступ ухвалюватиме вище військове керівництво України, а коло людей, які поінформовані про плани наступу, максимально звужене.

Відповідаючи на запитання, навіщо рф було оприлюднювати документ, навіть якщо він був викрадений російськими спецслужбами, Юсов зазначив: «Мова йде не лише про витік, це може бути суцільно вигадана інформація. Сьогодні використовуються всі засоби й інструменти для того, щоб уповільнити або зірвати українських контрнаступ і звільнення українських територій, для того, щоб уповільнити або зірвати допомогу міжнародної проукраїнської коаліції для українських Сил безпеки і оборони, і, звичайно, росія залишається потужним гравцем з чималим фінансовим ресурсом, який може застосовувати і проводити різноманітні кампанії, ІПСО, дуже дороговартісні часом".

На його думку, для того щоб зірвати допомогу Україні, рф може піднімати ставки, наприклад, займатись шантажем і розповідати, що в білорусь поставлять ядерну зброю, а вся зброя з України начебто крадеться і опиняється на чорних ринках.

Він запевнив, що незабаром громадськість дізнається відповіді на питання і щодо останньої інформації про секретні документи.

Читайте також: Деокупація Криму: розвідка ретельно аналізує дані про ризики під час звільнення півострова

«Чи ми маємо справу з витоком інформації, чи з банальним ІПСО, тобто фотошопом – це окрема історія, відповіді незабаром будуть», - наголосив Юсов.

Як повідомляв Укрінформ, видання The New York Times, яке посилається на посадовців адміністрації президента Джо Байдена, повідомило, що Пентагон розслідує витік секретних документів у соцмережі, які стосуються планів США й НАТО щодо запланованого контрнаступу ЗСУ. Зазначається, що у Твіттері й Телеграмі нещодавно були розміщені фотографії схем очікуваного постачання зброї, чисельності військ та інших планів. Документ з грифом «цілком таємно» містить інформацію про ситуацію станом на 1 березня. Інший документ подає перелік українських військових підрозділів, техніки та навчань з розкладом на січень-квітень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-