Як нараховується грошове забезпечення військовим, які потрапили в полон – роз’яснення Міноборони

Як нараховується грошове забезпечення військовим, які потрапили в полон – роз’яснення Міноборони

Укрінформ
Наразі до військових частин, територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки доведено чіткий алгоритм щодо повідомлення сімей військовослужбовців про порядок отримання ними належних полоненому військовому грошових виплат.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба Міноборони.

«За полоненими військовослужбовцями зберігаються виплати в розмірі посадового окладу за останнім місцем служби, окладу за військовим званням, надбавки за вислугу років, інших щомісячних додаткових видів грошового забезпечення постійного характеру та інші види грошового забезпечення з урахуванням зміни вислуги років та норм грошового забезпечення та додаткова винагорода в розмірі 100 000 грн», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Україна не має офіційної інформації про місця, де ворог тримає полонених - Коордштаб

Зазначається, що виплата грошового забезпечення та додаткової винагороди здійснюється з дня захоплення військовослужбовців у полон або заручники, а також інтернування в нейтральних державах або зникнення безвісти, членам сімей військовослужбовців за їхньою заявою на ім’я командира військової частини.

У пресслужбі відзначили, що за дорученням міністра оборони України до військових частин, територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки доведено чіткий алгоритм щодо повідомлення сімей військовослужбовців, які перебувають у полоні, про порядок та перелік документів, необхідних для отримання ними належних полоненому військовослужбовцю грошових виплат.

Читайте також: За вбивство пропагандиста татарського персонально відповідальний путін – Юсов

Як повідомляв Укрінформ, речник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов напередодні повідомив, що від початку повномасштабного вторгнення рф Україна повернула з російського полону 2005 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-