ЗСУ швидше отримають усе, що треба для контрнаступу - Кулеба про результати Комісії Україна-НАТО

ЗСУ швидше отримають усе, що треба для контрнаступу - Кулеба про результати Комісії Україна-НАТО

Укрінформ
На засіданні Комісії Україна-НАТО партнери погодили збільшити фінансування проєктів для України, а також пришвидшити постачання кількох типів зброї.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу за підсумками засідання Комісії Україна-НАТО в Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Абсолютно нема ніякої втоми, про яку просторікують час від часу в тих чи інших медіа. Сьогодні лунали дуже чіткі не лише слова підтримки, а й оголошення нових зобов’язань. Наприклад, Нідерланди сьогодні оголосили, що передають декілька десятків мільйонів євро до фонду НАТО, з якого фінансуються проєкти для України», - сказав глава МЗС.

Читайте також: Країни НАТО підтвердили відданість Україні та заявили про нову підтримку – Столтенберг

Він зазначив, що партнери України збільшили бюджет НАТО на фінансування проєктів для Збройних сил України, для оборони і пришвидшили постачання кількох типів зброї, раніше обіцяної Україні.

«Цього вдалося досягнути не лише за рахунок участі в засіданні Комісії Україна-НАТО, а й двосторонніх зустрічей, які я тут провів, насамперед із державним секретарем США… У принципі, ось ця головна мета - пришвидшити постачання всього, що необхідно для українського контрнаступу, була з низки позицій досягнута», - підкреслив глава української дипломатії.

Читайте також: Україна для вступу в НАТО має зберегти суверенітет та незалежність – Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, 4 квітня у Брюсселі розпочинається дводенна зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО. Сьогодні передбачено зустріч із керівником МЗС України Дмитром Кулебою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-