Зеленський назвав умову, за якої можливий мир з росією

Зеленський назвав умову, за якої можливий мир з росією

Укрінформ
Україна прагне миру, але досягти його можна тільки шляхом перемоги над росією на полі бою.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав журналістам під час візиту в с.Ягідне Чернігівської області з нагоди річниці визволення села від російських загарбників, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми хочемо миру, але як можна досягти миру з росією? Тільки шляхом перемоги на полі бою в нашій країні, на нашій землі, щоб зупинити росію. Інакше після України вона піде в Європу, і ви (тут) можете бачити результат (російської агресії – ред.), - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський - про весняний наступ ЗСУ: росіяни ще мають час піти, інакше ми їх знищимо

Він подякував усім партнерам за надану підтримку, що допоможе врятувати життя українців.

Як повідомлялося, у Ягідному з 3 по 30 березня у підвалі сільської школи площею 197 кв.м російські загарбники утримували 367 місцевих жителів, з них 50 дітей та кілька немовлят. 11 людей померли, ще 10-х розстріляли загарбники.

У селі пошкоджені всі 173 домогосподарства, 16 зруйновані повністю. Знищено вщент будинок культури, фельдшерський пункт, частково - будівлю школи.

Читайте також: Шмигаль розповів історію села на Чернігівщині, яке зустрічає річницю звільнення від окупації

У червні 2022 року правоохоронці оголосили про підозру 8 військовослужбовцям збройних сил російської федерації через смерть цивільних осіб у Ягідному Чернігівської області в березні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-