В Україні треба створити кілька міжнародних місій з навчання бойових медиків – парамедик

В Україні треба створити кілька міжнародних місій з навчання бойових медиків – парамедик

Укрінформ
В Україні треба створити кілька міжнародних місій, які навчатимуть бойових медиків.

Таку думку в інтерв’ю Укрінформу висловив польський парамедик, керівник медичної групи “W międzyczasie” (Тим часом – укр.) Даміан Дуда.

Як зазначив парамедик, який вже дев’ятий рік поспіль їздить на фронт в Україну рятувати життя українських військових, загалом від 2014 року Україна пройшла дуже довгий шлях у цьому напрямку. Він зауважив, що дев’ять років тому про тактичну медицину в Україні знали лише іноземні волонтери. Натомість зараз цей стандарт знає практично кожен український військовослужбовець.

Дуда зауважив, що бойові медики на “нулі” також отримують поранення і мають відпочивати. Тому є потреба весь час готувати бойових медиків.

“Тому, на мій погляд, важливою потребою є те, щоб в Україні було створено кілька зарубіжних місій, які допомагали б навчати бойових медиків. Такі центри є в Україні, але вони мають обмежені можливості підготовки. З 2014 року створено багато організацій, які навчають бойових медиків. Натомість, мені здається, що саме українська армія має ініціювати створення таких центрів в Україні”, - констатував польський парамедик.

Дуда розповів, якими є потреби в медичному забезпеченні поблизу лінії фронту.

Читайте також: У Польщі створили центр підготовки парамедиків для допомоги ЗСУ

“Медпрепарати швидко закінчуються, тому їх потрібно багато. Необхідні сертифіковані медичні аптечки, а не якась дешева китайська підробка, обладнання у стабілізаційних пунктах, куди спочатку прибуває поранений. І насамкінець, завжди потрібним є медобладнання для шпиталів, які розташовані найближче до лінії фронту, які допомагають і місцевим жителям, і військовим. Треба багато ліжок, техніки, діагностичного обладнання, матеріалів”, - зазначив польський парамедик.

Як повідомлялося, в Україні загинув британський доброволець Джонатан Шенкін, на війні він був парамедиком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-