Втрата розвідувального літака А-50У буде відчутною для росії – британська розвідка

Втрата розвідувального літака А-50У буде відчутною для росії – британська розвідка

Укрінформ
Для російської армії втрата літака далекої розвідки ДРЛВ А-50У, який днями був пошкоджений внаслідок вибуху на військовому аеродромі “Мачулищі” в білорусі, буде відчутною.

Як передає Укрінформ, про це у Твіттері повідомило Міноборони Британії із посиланням на дані розвідки.

«Пошкодження літака офіційно ще не підтверджені. Однак втрата A-50У була б відчутною, оскільки він має вирішальне значення для російських повітряних операцій, забезпечує картину бойового повітряного простору», - зазначили у британській розвідці.

У Міноборони додали, що в російській армії через цей інцидент залишиться в експлуатації всього шість оперативних А-50У, що ще більше обмежить повітряні операції рф.

Читайте також: Білоруські партизани заявили про причетність до підриву літака в «Мачулищах»

Як повідомляв Укрінформ, за даними “Наша Ніва”, 26 лютого близько 9-ї ранку на летовищі “Мачулищі” в білорусі пролунали два вибухи. “Білоруський Гаюн” уточнив, що на аеродромі внаслідок двох вибухів дістав значні пошкодження літак ДРЛВ А-50У вкс рф із реєстраційним номером RF-50608 (бортовий номер “43 червоний”, заводський номер 0093479377, серійний номер 60-05). У нього пошкоджені передня й центральна частини та радіолокаційна антена.

Вартість такого літака становить $330 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-