Посол Макеєв поділився враженнями від візиту на полігон, де тренуються бійці ЗСУ

Посол Макеєв поділився враженнями від візиту на полігон, де тренуються бійці ЗСУ

Ексклюзив
Укрінформ
Українські екіпажі бойових танків і БМП опановують наразі в Німеччині саме ту техніку, на якій будуть бити російських окупантів.

Посол України в ФРН Олексій Макеєв поділився з Укрінформом враженнями від відвідання в понеділок танкового навчального полігону в Мунстері, де німецькі інструктори навчають українців керуванню БМП Marder і танками Leopard 2А6.

«На полігоні стоять і Marder, і Leopard, які поїдуть в Україну. Тобто це саме та техніка, на якій вони будуть воювати. Вони вивчають свої машини», - сказав Макеєв, не ставши уточнювати кількість українських бійців, які наразі проходять навчання.

Посол запевнив, що настрій у хлопців чудовий, бойовий. Він також пожартував, що ще питання хто кого тренує: німці пояснюють тактику застосування танків, вони добре знаються на цій техніці, на теорії, водночас наші військові розповідають про бойове застосування та реалії на полі бою.

«Відбуваються класні дискусії між ними. Відчувається, що вони – справжні брати по зброї», - розповів посол, який став свідком того як бійці ЗСУ зробили перші постріли з нової техніки.

«Хлопці зізналися, що хвилювалися. Але машини такі, що робити це дуже просто та ефективно. Ми говорили з ними про те, що ці танки є надзвичайно ефективними в боротьбі з російськими», - сказав Макеєв.

Українського посла відвідати полігон разом з ним запросив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус місяць тому в Рамштайні, де проходила зустріч Контактної групи з допомоги Україні. «Міністр – людина слова, наша поїздка відбулася», - зазначив посол.

Він також поінформував про контакти з представниками підприємств ВПК. Зокрема, за останні 2 тижні Макеєв зустрічався з головою концерну Rheinmetall Арміном Паппергером 4 рази. В тому числі, під час Мюнхенської безпекової конференції, де буда організована зустріч міністрів закордонних справ України Дмитра Кулеби та ФРН Анналени Бербок з представниками німецької і української збройної індустрії.

«Є великі плани. Ми налагодимо спільне виробництво зброї, я в цьому впевнений», - заявив посол.

Читайте також: Україна має виграти війну – Пісторіус

Як повідомлялось, 20 лютого міністр оборони ФРН Борис Пісторіус відвідав танкову навчальну базу в Мунстері разом з Олексієм Макеєвим і мером Києва Віталієм Кличко. Глава Бундесверу підтвердив плани передати обіцяну броньовану техніку – 14 танків і 40 БМП (20 з запасів армії і стільки ж зі складів Rheinmetall) до кінця березня. До цього ж часу планується завершити підготовку українських екіпажів. Пізніше того ж дня Пісторіус відвідав підприємство Rheinmetall разом з його керівником, йшлося про виробництво боєприпасів для України та техніки.

Фото: @BMVg_Bundeswehr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-