Веніславський розповів про білоруських найманців у війні рф проти України

Веніславський розповів про білоруських найманців у війні рф проти України

Укрінформ
Офіційно військовослужбовці республіки білорусь не беруть участі у війні проти України, але випадків участі білоруських найманців чимало.

Про це член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник Президента у ВР Федір Веніславський заявив в інтерв‘ю Укрінформу. 

"Офіційно білоруські військові не беруть участі у війні проти України, але є найманці, "заробітчани", контрактники. За даними української розвідки, таких випадків чимало. Це не дуже масове явище, але й непоодинокі випадки, коли військовослужбовці республіки білорусь укладають контракт у складі російських окупаційних військ і заробляють гроші, воюючи проти України", – зазначив член Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки.

Читайте також: У найближчі 2-3 тижні сил та засобів для вторгнення ворога з білорусі не існує - розвідка

Веніславський підкреслив, що республіка білорусь надала російській федерації територію для наступу, отже, за Резолюцією Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй від 1974 року, вона – сторона конфлікту. Парламентарій наголосив, що білорусь – такий самий агресор, як і рф. "Річ у тім, що ця агресія не переросла в повноцінну участь особовим складом у війні. Я думаю, що і не переросте. Тому зараз ми не можемо говорити про те, що республіка білорусь – відверта сторона конфлікту в сухопутній війні", – додав він.

Читайте також: росія може використати 22-24 лютого до сотні ракет - Веніславський

Як повідомляв Укрінформ, за оцінками командувача Об’єднаних Сил ЗСУ Сергія Наєва, військ, які зараз перебувають на території білорусі, недостатньо для сухопутного наступу на північні регіони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-