Зеленський обговорив створення спецтрибуналу для рф з лідером британських лейбористів

Зеленський обговорив створення спецтрибуналу для рф з лідером британських лейбористів

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський зустрівся в Києві з лідером Лейбористської партії та Офіційної опозиції Великої Британії Кіром Стармером.

Про це глава Української держави повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Один із наших пріоритетів сьогодні – подальше посилення підтримки України з боку наших партнерів і союзників, серед яких одне з ключових місць посідає Велика Британія. Тому візит лідера Лейбористської партії та Офіційної опозиції Великої Британії Кіра Стармера є дуже важливим", – зазначив Зеленський.

  Читайте також: Зеленський зустрівся з главою МЗС Ізраїлю – запросив долучитись до реалізації Формули миру

Зеленський зустрівся з лідером лейбористської партії / Фото: ОПУ

Він поінформував, що під час зустрічі обговорювалася ситуація на передовій та можливий розвиток подій у найближчі місяці, питання санкцій та конфіскації російських активів, їх спрямування на відбудову Української держави, а також створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії росії проти України. 

"Необхідно забезпечити справедливість. Українці, які втратили своїх рідних, чекають на це", – наголосив Президент.

Відео: ОП

Читайте також: Зеленський провів розмову з Токаєвим — говорили про співпрацю на міжнародних майданчиках

Водночас пресслужба Офісу глави держави поінформувала, що Зеленський висловив співрозмовнику вдячність за теплий прийом під час його візиту до Британії, а також за можливість виступити перед британськими законодавцями. 

"Я був вражений тим, як мене зустрічали. Дякую парламенту, уряду, усьому британському народу за ту підтримку, яку ваша країна надає нам у ці складні часи", – зазначив він. 

Президент також особливо відзначив лідерську оборонну допомогу, яку Велика Британія надає Україні, та підкреслив, що пріоритетами держави наразі є отримання бойової авіації та далекобійної зброї.

Читайте також: Зеленський і Сунак підписали Декларацію єдності

Окремо Зеленський акцентував, що за всі злочини, скоєні в Україні під час війни, росія має бути визнана державою-терористом, а пвк "вагнер" – терористичною організацією.

Крім цього, глава держави наголосив на необхідності визнання Великою Британією Голодомору 1932–1933 років геноцидом українського народу.

Як повідомлялося, 16 лютого лідер Лейбористської партії та Офіційної опозиції Великої Британії Кір Стармер перебуває з візитом в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-