Українські військові зможуть опанувати F-16 за кілька місяців — британський експерт

Українські військові зможуть опанувати F-16 за кілька місяців — британський експерт

Укрінформ
Президент Асоціації повітряних та космічних сил Великої Британії Грег Бегвел переконаний, що українці зможуть впоратися із опануванням системи управління західними винищувачами F-16 за кілька місяців.

Таку думку він висловив в ефірі телемарафону "Єдині новини", повідомляє Укрінформ.

Експерт припустив, що українці будуть більш ніж готові прийняти виклики і опанувати нову систему, висловивши захоплення тим, яку дивовижну роботу здійснює Україна і як українські сили борються з росією.

«Ця система багато в чому відрізняється від радянського обладнання, яке вони використовували раніше, але я вже працював з українцями і знаю, що вони дуже швидко засвоюють тактику і розуміють роботу системи», - зауважив Бегвел.

Президент британської асоціації відзначив, що літаки F-16 розраховані на простоту використання, їхні системи автоматизовані і дуже потужні. Він спрогнозував, що досвідчений військовий пілот міг би почати користуватися таким літаком за 6-8 тижнів. Водночас Бегвел зазначив, що на обслуговування літаків піде трохи більше часу, але допомагати з обслуговуванням, на його думку, можна і віддалено.

Читайте також: Київ і Лондон домовляються про виробництво британської зброї в Україні – ЗМІ

«Я переконаний, що ми можемо впоратися за кілька місяців. Хтось скаже, що знадобиться від шести місяців до року і більше і використовує це як виправдання, мовляв, нам бракує часу. Але минув цілий рік. Ми могли б зробити це вже двічі», - підсумував президент Асоціації повітряних та космічних сил Британії.

Крім того, Бегвел вважає виправданою потребу України у 200 таких винищувачах та переконаний, що така кількість літаків знайдеться.

Як повідомлялося, 10 лютого Президент Франції Еммануель Макрон застеріг, що навіть якщо європейські союзники України вирішать надіслати Києву винищувачі, вони не можуть бути відправлені "найближчими тижнями".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-