Австрія не тренуватиме українських військових на танках Leopard 2 - ЗМІ

Австрія не тренуватиме українських військових на танках Leopard 2 - ЗМІ

Укрінформ
Міністерка оборони Австрії Клаудіа Таннер заперечила можливість проходження українськими військовими тренування в Австрії для керування основними бойовими танками Leopard 2.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на австрійське радіо Ö1.

"Міністерка оборони (від Австрійської народної партії) Клаудіа Таннер категорично відкидає можливість навчання українських військових", - йдеться у програмі Morgenjournal із посиланням на письмову заяву очільниці австрійського оборонного відомства.

За словами Таннер, це є суверенним рішенням кожної держави –"підтримувати Україну в рамках своїх національних законів". При цьому, міністерка додала, що "Австрія є нейтральною у військовому плані, але не у політичному, і тим більше – не у моральному плані".

Читайте також: Австрія знову збільшила залежність від російського газу

Водночас, як розповів радіостанції експерт із міжнародного права Ральф Янік, нейтралітет Австрії не стоїть на заваді навчанню українських танкістів, оскільки на це є рішення Євросоюзу, членом якого є країна. Більше того, на австрійських танках Leopard 2 наразі вже проходять навчання іноземні солдати з країн НАТО – Угорщини та Чехії.

На переконання експерта, відмова від тренування українських військових в Австрії відбувається "з політичних причин". "Ми вважаємо за краще жити цим залишковим нейтралітетом замість того, щоб випробовувати межі, які закон бачить не так вузько", - вказав Янік на делікатну внутрішньополітичну дискусію в Австрії про нейтралітет.

Читайте також: Глава МЗС Австрії вважає, що «ізольована» росія має бути присутньою в ОБСЄ

Як відомо, збройні сили Австрії ("Бундесгер") мають єдиний танковий батальйон, на озброєнні якого перебувають 48 основних бойових танків Leopard-2.

Як повідомляв Укрінформ, уже наступного тижня Німеччина розпочне навчати українських військовослужбовців використовувати та обслуговувати основний бойовий танк Leopard 2.

Фото: R1234 Ralph Zwilling/Tank-Masters.de/picture alliance

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-