Глава зовнішньої розвідки Естонії: Війна має завершитися перемогою України - інших варіантів немає

Глава зовнішньої розвідки Естонії: Війна має завершитися перемогою України - інших варіантів немає

Укрінформ
Глава Департаменту зовнішньої розвідки Естонії Каупо Росін заявив, що не можна допускати інших варіантів, окрім перемоги України у війні з росією, бо інакше світ отримає катастрофічну картину в сфері безпеки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє національний мовник ERR з посиланням на інтерв’ю Росіна місцевій пресі.

«Ця війна має закінчитися перемогою України, інших варіантів немає. І якщо вона закінчиться перемогою України, ми всі зможемо почуватися тут трохи спокійніше… Якщо росії буде завдано серйозних військових збитків, вона вкладе величезні ресурси у відновлення та розвиток свого військового потенціалу, і тоді нашим завданням буде утримувати росію хоча б на її власній території», - зазначив Росін.

Читайте також: Байден попередив Китай, що Штати діятимуть рішуче в разі нових загроз

На його думку, у випадку, якщо Україна програє, світ отримає катастрофічну картину в сфері безпеки. «Тоді ресурси України також будуть відібрані та звернені проти Заходу, включаючи нас. росію це лише підбадьорило б. Вона б побачила, що війна окупається. Тоді ми отримали б зовсім нову картину безпеки», - пояснив голова естонської розвідки.

Сьогодні, 8 лютого, був опублікований щорічник Департаменту зовнішньої розвідки Естонії, основний висновок якого в тому, що через війну в Україні російська загроза не зменшилася. Попри великі втрати в Україні, у росії, як і раніше, достатньо сил, щоб чинити військовий тиск і в регіоні Балтійського моря. 

Читайте також: Посол України обговорила з міністром соцзахисту Естонії допомогу українським громадянам

Також, за даними Департаменту зовнішньої розвідки Естонії, росія планує знову провести цього року великі військові навчання "Захід-2023", які відбудуться на два роки раніше від звичайної ротації (за чотирирічною ротацією вони мали бути у 2025 році).

Як повідомлялося, після восьми років ведення гібридної війни проти України 24 лютого 2022 року російська федерація відкрито вдерлася в Україну. За майже рік війни Сили оборони України завдали значних втрат агресору, знищивши понад 134 тис. російських загарбників.


Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-