Резніков вважає, що 14 лютого партнери оголосять про кількість танків і терміни їх надання

Резніков вважає, що 14 лютого партнери оголосять про кількість танків і терміни їх надання

Укрінформ
Міністр оборони Олексій Резніков вважає, що під час засідання Контактної групи з питань оборони України 14 лютого країни-партнери оголосять про кількість танків і терміни їх надання державі.

Про це він сказав під час пресконференції в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

"Перелік країн (які планують надати Україні танки – ред.) я поки що не розкриваю, тому що деякі країни ще ухвалюють політичні рішення. Моє відчуття, що 14 лютого, коли буде чергове засідання Контактної групи з питань оборони України, яке фізично буде не в Рамштайні, а в Брюсселі, можливо, там уже кожна країна оголосить про кількість (танків – ред.) і терміни (надання – ред.)", – зазначив Резніков.

Читайте також: Україна буде другою у світі за кількістю установок CAESAR - Резніков

При цьому міністр уточнив, що про передачу Україні танків уже заявили канадійці, поляки, німці, британці та американці.

Водночас він підкреслив, що спочатку українські танкові екіпажі пройдуть навчання на полігонах у Європі, а вже потім відправляться на поле бою.

Читайте також: Україна не використовуватиме західну зброю для ударів по території рф - Резніков

Як повідомляв Укрінформ, 4 лютого міністр оборони Олексій Резніков заявив про створення "танкової коаліції" на підтримку України та анонсував надходження значної кількості сучасних західних танків.

14 лютого у штаб-квартирі НАТО пройде окреме засідання Контактної групи з питань оборони України, організоване Сполученими Штатами Америки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-