Інтеграція росією окупованих територій навряд чи вплине на ситуацію на фронті — розвідка Британії

Інтеграція росією окупованих територій навряд чи вплине на ситуацію на фронті — розвідка Британії

Укрінформ
Включення росією окупованих територій України до свого Південного військового округу не вплине на ситуацію на фронті, оскільки на війну проти України москва направила сили з усіх військових округів рф і для управління ними створила спеціальний штаб.

Про це йдеться у зведенні британської розвідки, опублікованому в суботу Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ.

Як зазначається, 3 лютого російське державне інформаційне агентство ТАСС повідомило, що «донецька і луганська народні республіки», Запорізька і Херсонська області переходять під командування округу зі штабом у Ростові-на-Дону, тобто, офіційно включені до складу Південного військового округу рф.

Це сталося після січневої заяви міністра оборони країни-окупанта сергія шойгу про те, що військова експансія рф включатиме створення «самодостатніх угруповань російських сил» в Україні.

Читайте також: Військові рф готові тікати з фронту - перехоплення розвідки

«Цей крок підкреслює прагнення російських військових інтегрувати нещодавно окуповану територію в довгострокову стратегічну позицію. Однак навряд чи це матиме негайний вплив на кампанію, оскільки наразі росія розгортає (у війні проти України – ред.) сили з усіх військових округів рф, командування якими здійснює спеціально створений штаб», - зазначили в британській розвідці.

У попередньому зведенні британська розвідка зробила висновок, що роль росії як надійного експортера зброї, підірвана її вторгненням в Україну та міжнародними санкціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-