У Бахмуті загинув волонтер зі США: надавав допомогу мирним жителям до останнього

У Бахмуті загинув волонтер зі США: надавав допомогу мирним жителям до останнього

Укрінформ
Американський волонтер Піт Рід був убитий у четвер, 2 лютого, у Бахмуті під час надання допомоги мирним жителям.

Йдеться в заяві Global Response Medicine, групи гуманітарної допомоги, яку він заснував, передає Укрінформ із посиланням на CNN.

Рід, ветеран морської піхоти США, значився як "убитий під час надання допомоги" під час місії з іншою організацією, йдеться в заяві GRM, опублікованій у соціальних мережах.

"Вчора засновник GRM Піт Рід був убитий у Бахмуті, Україна. Піт був основою GRM, обіймаючи посаду президента правління упродовж 4 років. У січні Піт пішов із GRM, щоб працювати з Global Outreach Doctors у їхній місії в Україні, і був убитий під час надання допомоги", - йдеться в повідомленні Global Response Medicine.

"Це яскраве нагадування про небезпеки, з якими стикаються рятувальники та гуманітарні працівники в зонах конфлікту, коли вони обслуговують громадян, які потрапили під перехресний вогонь. Піту було лише 33 роки, але він прожив усе життя, служачи іншим, спочатку як військовослужбовець морської піхоти США, а потім у гуманітарній допомозі. GRM намагатиметься вшанувати його спадщину та самовіддане служіння, яке він практикував", - йдеться у заяві.

Рід також значився директором по Україні на сайті Global Outreach Doctors.

Представник Державного департаменту США підтвердив "недавню смерть громадянина США в Україні", передає Еспресо.

"Ми підтримуємо зв'язок із родиною та надаємо всю можливу консульську допомогу", - сказав речник Держдепу. "З поваги до приватного життя сім’ї в цей важкий час нам більше нічого додати".

Згідно зі сторінками біографії на вебсайт Global Response Medicine та Global Outreach Doctors, Рід почав свою гуманітарну кар’єру, працюючи після шторму Сенді, який вирував у його рідному штаті Нью-Джерсі. Також він очолював медичні бригади під час битви за Мосул в Іраку, лікуючи понад 10 000 пацієнтів із травмами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-