Поліція з початку війни отримала звернення про 9764 зниклих дітей

Поліція з початку війни отримала звернення про 9764 зниклих дітей

Укрінформ
Працівники Нацполіції з 24 лютого 2022 року отримали 9631 звернення, які стосуються зникнення безвісти 9764 дітей.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив заступник начальника Управління ювенальної превенції Національної поліції Ярослав Шанько.

«З моменту впровадження воєнного стану на території України станом на сьогодні до органів НПУ надійшло 9631 звернення щодо зникнення 9764 дітей. Наразі 347 дітей перебувають в активному розшуку. З них 323 дитини пропали на території ведення бойових дій», - розповів він.

Шанько нагадав, що інформацію про зникнення безвісти дитини можна надати правоохоронцям через чатбот «Пошук дітей» у Телеграмі.

Читайте також: Як діяти у випадку зникнення дитини - поради омбудсмена

За його словами, ювенальна превенція досягнула домовленостей з однією з міжнародних організацій щодо створення мобільного застосунку, націленого на пошук безвісти зниклих дітей в умовах війни шляхом зіставлення інформації, зокрема їх зображень. Цей напрямок поки що в роботі.

Представник Нацполіції констатував, що кількість злочинів, які росія вчиняє проти українських дітей, щодня збільшується. За останніми даними, загарбники вбили 459 дітей, з них у Донецькій області - 176, Харківській – 80, Київській – 58, Херсонській – 25, Чернігівській – 23.

Як повідомлялося, станом на 2 лютого в Україні 347 дітей вважаються безвісти зниклими, 9417 - вдалося знайти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-