Розслідування щодо ПВК «Вагнер» триває – Офіс генпрокурора

Розслідування щодо ПВК «Вагнер» триває – Офіс генпрокурора

Укрінформ
Триває розслідування щодо приватної військової компанії «Вагнер», щоб притягнути до відповідальності керівництво і їхніх представників.

Про це заявив начальник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу генпрокурора Юрій Бєлоусов, передає Укрінформ з посиланням на ОГП.

Бєлоусов зазначив, що наразі розслідується низка кримінальних проваджень щодо приватних військових компаній, які беруть учать у збройному конфлікті на боці російських угруповань або входять до їхнього складу, або координуються вищим військовим керівництвом рф.

Читайте також: Штати визнають ПВК «Вагнер» як транснаціональну злочинну організацію – Білий дім

Він уточнив, що триває розслідування і щодо ПВК «Вагнер», аби притягнути до відповідальності керівництво і представників цього угруповання.

«По кожному представнику ПВК або російському військовому, які втекли за кордон, буде ухвалюватися окреме рішення. Хтось може бути важливішим, як свідок для розслідування, якщо він не вчинив при цьому воєнні злочини. Якщо ця людина вчинила воєнні злочини і при цьому хоче сприяти, це може бути враховано при обрахуванні покарання», - заявив Бєлоусов.

Він також додав, що щодо тих, хто вчинив тяжкі воєнні злочини, в будь-якому випадку буде проводитися процедура екстрадиції та притягнення до відповідальності у національних судах.

Читайте також: ПВК «вагнера» у боях за Бахмут та Соледар втратила близько 2/3 особового складу – експерт

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство фінансів США має намір визначити статус ПВК «Вагнер» як «транснаціональної злочинної організації» через її причетність до скоєння воєнних злочинів у різних країнах, у тому числі в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-