росіяни поранили в Україні 914 дітей

росіяни поранили в Україні 914 дітей

Укрінформ
російська армія вбила в Україні 459 дітей і завдала поранень 914 дітям.
Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

«Станом на ранок 22 січня більше ніж 1 373 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 459 дітей загинуло та понад 914 отримали поранення різного ступеню тяжкості», - ідеться у повідомленні.

Ці дані не остаточні. Триває робота з їх встановлення в місцях ведення бойових дій, на тимчасово захоплених та звільнених територіях.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 438, Харківській - 270, Київській - 123, Херсонській - 85, Запорізькій - 84, Миколаївській - 83, Чернігівській - 68, Луганській - 66, Дніпропетровській - 63.

20 січня через обстріл ворогом Херсону отримав поранення 14-річний хлопчик. Цього ж дня в селі Нова Петрівка Херсонської області внаслідок детонації міни постраждав 15-річний хлопець.

21 січня внаслідок обстрілу загарбниками міста Вовчанськ Харківської області постраждала 7-річна дівчинка.

Також цього дня на дорозі біля села Любомирівка Миколаївської області підірвався на міні цивільний автомобіль. Родина, яка в ньому була разом з немовлям, отримала поранення.
Внаслідок обстрілу військами рф села Студенок Сумської області поранений 17-річний хлопець.

Через бомбардування та обстріли збройними силами рф пошкоджено 3126 закладів освіти. 337 з них зруйновано повністю.

Як повідомляв Укрінформ, в ОГП назвали категорії дітей, яких росія примусово вивозить з України, зокрема серед депортованих росією українських дітей є малюки, які виховувалися в закладах інституційного догляду, прийомних сім'ях, будинках сімейного типу, а також ті, які втратили батьків через бойові дії.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-