Джонсон розповів, як британська розвідка рік тому «хоронила» Україну

Джонсон розповів, як британська розвідка рік тому «хоронила» Україну

Укрінформ
Сценарії британської розвідки до початку повномасштабного російського вторгнення були далекими від віри в те, що Україна встоїть, так само як європейські лідери, зокрема у Франції та Британії віддавали переваги пошуку компромісу між Україною та росією.

Про це в інтерв'ю Європейські правді сказав колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

Сценарії, які ми в британському уряді отримували перед початком великого вторгнення, коли понад сотня батальйонно-тактичних груп зібралися біля вашого кордону, були жахливими. Я тоді отримував щоденні звіти від британської військової розвідки й вони не були оптимістичними щодо здатності України встояти. А якщо зовсім чесно, то вони вважали й говорили мені, що все завершиться за кілька днів, й немає нічого, що може зупинити наступ путіна і його танків на Київ довше, ніж на тиждень”, - розповів Джонсон.

За його словами, сам він скептично ставився до таких прогнозів, бо бував у Києві, спілкувався з ветеранами війни на Донбасі й бачив, що вони воюватимуть, бо з 2014 року навчилися воювати.

Він також сперечався з європейськими лідерами та політиками щодо цього й вони не вірили у можливість поразки путіна, віддавали перевагу переговорам і пошукам компромісу між Україною та росією.

Джонсон вважає, що аргументом, завдяки якому вдалося переконати європейських лідерів стало те, що "фундаментально не існує альтернативи військовому успіху України".

Читайте також: Розвідка: Розмови про можливий наступ із білорусі - спроба відтягнути наші війська від лінії фронту

"Щоразу, коли колеги з інших європейських столиць пропонували якісь переговори або мирні плани, якісь домовленості з путіним про мирну угоду, ця ідея моментально розвалювалася у обговоренні, адже ви не можете ні про що домовитися з путіним просто через те, що йому настільки очевидно не можна довіряти”, – сказав Джонсон.

За його словами, єдиним логічним висновком усіх обговорень було те, що Україну слід підтримати усіма можливими засобами допоки путінські загарбники не будуть викинуті з її території.

Як повідомляв Укрінформ, колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон має намір у найближчі кілька місяців знову відвідати Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-