Шмигаль – про ракетний удар у Дніпрі: росії не місце серед цивілізованих країн

Шмигаль – про ракетний удар у Дніпрі: росії не місце серед цивілізованих країн

Укрінформ
Теракт у Дніпрі, де ворог 14 січня завдав ракетного удару по житловому багатоквартирному будинку, вкотре демонструє, що росії не місце серед цивілізованих країн.

Як передає Укрінформ, про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Він нагадав, що 14 січня росія здійснила одну з наймасштабніших та руйнівних ракетних атак на Україну.

«Страшна трагедія сталась у Дніпрі, де ворог поцілив у житловий будинок... Цей теракт вкотре демонструє просту істину – росії не місце серед цивілізованих країн. Лише тотальна міжнародна ізоляція, вбивчі санкції та поразка на полі бою», - сказав очыльник уряду.

Він висловив співчуття рідним та близьким загиблих.

«Ми запам’ятаємо, не пробачимо і покараємо кожного, хто віддавав та виконував злочинні накази», - наголосив Шмигаль.

Читайте також: Ракетний удар по Дніпру: місцева влада готова виплатити до ₴1 мільйона родинам постраждалих

Як повідомлялося, 14 січня у Дніпрі російська ракета влучила в під‘їзд дев'ятиповерхового житлового будинку, зруйнувавши 72 квартири та ще 230 пошкодивши. У Дніпрі завершились аварійні роботи з розбирання завалів будинку. Країна-агресор вбила 45 людей. Раніше повідомлялось, що 15 тіл залишаються неідентифікованими. Наразі в лікарнях перебувають 28 врятованих людей, з яких 10 - у важкому стані.  За даними поліції, 39 осіб врятовано, з них шестеро дітей. 79 осіб травмовано, серед них 16 дітей. Безвісти зниклими залишаються 20 осіб, з яких четверо – діти.  П’ятеро дітей залишилися сиротами. Над трьома опікунство оформлюють родичі. Двоє дітей наразі під опікою держави, оскільки не мають близьких, які могли б про них попіклуватися. Всього із заявами до поліції звернулося 487 потерпілих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-