Україна проситиме Канаду про надання танків Leopard - ЗМІ

Україна проситиме Канаду про надання танків Leopard - ЗМІ

Укрінформ
Україна має намір звернутися до Канади із запитом про надання танків Leopard-2 для відбиття російської агресії.

Як повідомляє Укрінформ, про це із посиланням на слова радника керівника Офісу Президента України Михайла Подоляка пише видання “Globe & Mail”.

“Україна має намір попросити у Канади кілька одиниць її основного бойового танку Leopard-2, щойно Німеччина відмовиться від свого спротиву реекспорту виробленого нею озброєння”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що Володимир Зеленський має намір звернутися із цим запитом до прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо “щойно Берліном буде усунуто бюрократичну перешкоду”.

Читайте також: Британія оголосила найбільший пакет військової допомоги для України

При цьому Подоляк висловив переконання, що Німеччина незабаром змінить свою позицію й не виступатиме проти передачі Україні танків.

Видання додає, що Канада має на озброєнні 82 танки Leopard-2, які вона придбала у Німеччини e 2007 році.

Як повідомляв Укрінформ, Польща нещодавно дала згоду на передачу Україні роти танків Leopard 2. Для їх передачі Україні необхідна згода Німеччини.

Читайте також: Концерн Rheinmetall зможе поставити танки Leopard Україні не раніше 2024 року

На 20 січня запланована чергова зустріч у Рамштайні. Різні джерела стверджують, що Німеччина може ухвалити рішення про дозвіл на постачання танків свого виробництва іншим країнам і сама долучитися до такої допомоги. Досі відомство канцлера ФРН заперечувало такі плани на ближчу перспективу.

Фото: ©Bundeswehr/Modes, Wikipedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-